Ο φάκελος με τη σκόνη που έγραφε η νίκη θα είναι του Ισλάμ….

Ο φάκελος με την ύποπτη σκόνη που εστάλει στο πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης έγραφε ως χώρα προέλευσης την Ινδία και τα φυλλάδια που περιείχε μέσα έγραφαν στα αγγλικά ότι η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους Μουσουλμάνους.

Οι πέντε εργαζόμενοι του πανεπιστημίου καθώς και ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και ο αστυνομικός,που έπιασε τον φάκελο παραλαμβάνοντάς τον, είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα και στο νησί έφτασε ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μαζί με ειδικούς του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτου που θα παραλάβουν τους φακέλους για μελέτη.

Η χώρα που προερχόταν το πακέτο έγραφε “Ινδία” και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια επίθεση με τέτοιο τρόπο στην Ελλάδα. Το πανεπιστήμιο έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας, ο χώρος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και ένα εξειδικευμένο προσωπικό σε ραδιοβιοχημικές απειλές βρίσκεται στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η Πρύτανης στην ανακοίνωσή της, «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

Τις πρωινές ώρες βρέθηκαν άλλοι τρεις φάκελοι που κατευθύνονταν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και της Κέρκυρας. Ο ένας εστάλη στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και ο δεύτερος είχε παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας αλλά εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας και δεν έφτασε στον προορισμό του. Συνολικά 10 άτομα, που βρίσκονταν στον χώρο του ταχυδρομείου, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο  για προληπτικό έλεγχο. Ο τρίτος κρίθηκε ύποπτος, ωστόσο άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν περιέχει σκόνη. Και στις τρεις περιπτώσεις και ειδικά μετά τον απόηχο των ειδήσεων στη Μυτιλήνη οι φάκελοι δεν ανοίχτηκαν και εστάλησαν απευθείας στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading