Επίσκεψη Δ. Βίτσα με ΥΠΕΣ Ρουμανίας C. D. Dan στη Δομή Φιλοξενίας Σχιστού

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, υποδέχθηκε σήμερα στη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Σχιστό Αττικής την Υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας, Carmen Daniela Dan, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Οι δύο Υπουργοί περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Δομής Φιλοξενίας Σχιστού και συνομίλησαν με τη Διοίκηση και τους φιλοξενούμενους.

Η Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, κα Dan, η οποία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ το επόμενο εξάμηνο, διαπίστωσε το πολύ καλό επίπεδο των συνθηκών διαβίωσης στη Δομή Φιλοξενίας Σχιστού, ενώ αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει φέρει σε πέρας η χώρα μας, ως προς την υποδοχή αιτούντων άσυλο.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε κοινές δηλώσεις.

Ο ΥΜΕΠΟ, Δ. Βίτσας, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα την Υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας. Η Daniela αναλαμβάνει μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη δουλειά, να συντονίσει και να διαχειριστεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι πολύ σημαντικό ότι επέλεξε την Ελλάδα για να επισκεφθεί δομές και να συζητήσουμε, ώστε να αποκτήσει και περισσότερη γνώση, πέρα από την εμπειρία που έτσι κι αλλιώς διαθέτει. Είμαστε διατεθειμένοι βέβαια να συμβάλουμε ώστε η δική της Προεδρία στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών να είναι από τις πιο σημαντικές και επιτυχημένες. Εμείς θέλουμε, ως Ελλάδα, αυτό το εξάμηνο να προωθηθεί ο κανονισμός «Δουβλίνο 4» και να βρεθεί μια λύση ανακατανομής του βάρους του προσφυγικού ζητήματος σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η δική μας η θέση, η Daniela το ξέρει από τις συναντήσεις μας σε επίπεδο Ευρώπης. Βεβαίως, θα αναλάβει να συντονίσει αυτά που από πρώτη άποψη δεν φαίνονται ότι συντονίζονται, αλλά είναι αλήθεια ότι με ένα ευρύ πνεύμα νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τον κοινό ευρωπαϊκό δρόμο. Σε αυτό, οφείλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Υπουργού, αλλά και η ίδια να ενισχύσει την προσπάθεια της Ευρώπης».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock