Γιάνης Βαρουφάκης:«Είναι ορθή επιλογή ατομικά το εμβόλιο»

Εμβολιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Γιάνης Βαρουφάκης:«Είναι ορθή επιλογή ατομικά το εμβόλιο»

Ο πρώτος πολιτικός της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, έγινε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, είπε στον νοσηλευτή που του έκανε το εμβόλιο: «Δεν μου το κάνατε, με κοροϊδέψατε» για να δείξει ότι δεν ένοιωσε τσίμπημα.

Σήμερα, πρώτη μερα εμβολιασμών στην Ελλάδα έχουν ήδη εμβολιαστεί, η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη, ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος της Βουλής.

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή επιλογή ατομικά, όσο και κοινωνικό αγαθό, δημόσιο αγαθό. Νιώθω βέβαια μια ντροπή που ένα τόσο πολύτιμο αγαθό για πολλούς μήνες θα είναι προνόμιο κάποιων λίγων. Εμείς στο ΜέΡΑ25 καλούσαμε την κυβέρνηση μήνες τώρα να στήσει ένα πραγματικό δημόσιο δίκτυο. Κέντρων τεστ αρχικά, εμβολιασμού και κατόπιν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε γιατί το εμβόλιο είναι απίστευτα σημαντικό, αλλά δεν θα μας απελευθερώσει άμεσα από την πανδημία και δεν θα μας απελευθερώσει από το φόβο της ασθένειας. Χρειάζεται και απελευθέρωση από ολιγαρχικές πρακτικές. Χρόνια πολλά και δημιουργικά με υγεία για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

i-efimerida

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO