Υεμένη: Έκρηξη στο αεροδρόμιο κατά την διάρκεια της έλευσης της νέας Κυβέρνησης

Η έκρηξη και οι πυροβολισμοί μεταδόθηκαν σε απ’ ευθείας μετάδοση από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Η έκρηξη άφησε πίσω της τουλάχιστον 10 νεκρούς ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν λίγο μετά την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε από τη Σαουδική Αραβία την κυβέρνηση της Υεμένης που σχηματίσθηκε πρόσφατα.

Υεμένη: Έκρηξη στο αεροδρόμιο κατά την διάρκεια της έλευσης της νέας Κυβέρνησης

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μάιν Αμπντουλμάλικ, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο προεδρικό παλάτι της πόλης, σύμφωνα με το Reuters και τα τοπικά μέσα της Σαουδικής Αραβίας. Να θυμίσουμε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από το 2014 μέχρι σήμερα που διαρκεί ο πόλεμος ανάμεσα στους αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν και μια κυβέρνηση που υποστηρίζεται από έναν στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση υποστηρίζεται από τη Σαουδική αραβία και συμμετέχουν η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χάντι και οι αυτονομιστές του νότου. Οι δύο ομάδες είναι οι κύριες υεμενικές παρατάξεις στη συμμαχία που έχει την έδρα της στον νότο και πολεμάει εναντίον του κινήματος των Χούτι, που έχει συμμαχήσει με το Ιράν και ελέγχει τον βορρά. Η χώρα βρίσκεται λοιπόν σε διχασμό και προφανώς η έκρηξη αυτή δεν είναι το τελευταίο μέρος του διχασμού αυτού.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock