Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία

Στη μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2020, τοποθετεί τη σημερινή σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία, ο Ευθύμιος Λέκκας, όπου έγινε αρκετά αισθητός στο νησί μας.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μιλώντας στο protothema.gr, έπειτα από τον σεισμό μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Ικαρίας.

«Είναι μία δόνηση που αποτελεί μέρος της μετασεισμικής δραστηριότητας του μεγάλου σεισμού της 30ης Οκτωβρίου που σημειώθηκε μεταξύ Σάμου και Σμύρνης», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ήταν κάτι που περιμέναμε, δεν μας ανησυχεί, αλλά σίγουρα το μελετάμε. Η μετασεισμική ακολουθία έχει πρόσημο θετικό», έσπευσε, δε, να διευκρινίσει.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ικαρίας και το εστιακό του βάθος ήταν 15 χιλιόμετρα. Κατά την αυτόματη λύση  του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά από το Καρλόβασι, ενώ είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Αυτές είναι οι δύο προσεγγίσεις που δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους. Ο σεισμός βέβαια ήταν σαφώς μικρότερος σε ισχύ και χρονική διάρκεια σε σχέση με τον σεισμό της 30 Οκτωβρίου άρα προφανώς ανήκει στην μετασεισμική δραστηριότητα. Δεν είμαστε βέβαια σεισμολόγοι, αλλά οι σεισμολόγοι έχουν την ίδια προσέγγιση οπότε το μεταφέρουμε σαν άποψη. Μετά τον σεισμό άλλωστε όπως είχε πει παλαιότερα και ο Γιώργος Χουλιάρας, έγκριτος σεισμολόγος είχαν γίνει μέσα σε 4 ημέρες 243 μετασεισμοί, άρα συστήνουμε υπομονή.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock