Περιοδεία του περιφερειάρχη στη Δυτική Λέσβο

Μικρή περιοδεία στην Δυτική Λέσβο πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Απόστολο Αλατζά.

Περιοδεία του περιφερειάρχη στη Δυτική Λέσβο

Στην Φίλια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Σταύρο Σκαλοχωρίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή. Στην συνέχεια επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου της Άντισσας, Κυριάκου Καραμιχάλη, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Δυτικής Λέσβου, Τάκη Ιορδάνη, το Δημοτικό Ακίνητο το οποίο κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως Γηροκομείο αλλά παραμένει απαξιωμένο και ανενεργό για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κτιρίου και είδε τις δυνατότητες που έχει για να μετατραπεί σε μια σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, υποσχόμενος πως η Περιφέρεια θα συνδράμει στην αποκατάστασή του, προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό. Ακολούθησε συνάντηση στον ίδιο χώρο με τον Στέφανο Αποστόλου, πρόεδρο της «Ζαχάρειου» Πρότυπης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Παρασκευής και τον αντιδήμαρχο, Στρατή Ζαφείρη, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο λειτουργίας του Γηροκομείου Άντισσας, ως παράρτημα του «Ζαχάρειου».

Τέλος ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στην πλατεία Καλλονής με το δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, και τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Άρη Ελευθερίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Κουφέλου. Αντικείμενο της συζήτησης ο καθαρισμός του ποταμού Αχέρωνα, ο οποίος περνά κατά μήκος της πλατείας Καλλονής και έχει προκαλέσει επανειλημμένως καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή. Ο Περιφερειάρχης πρότεινε την κατασκευή φρεατίων κατά μήκος του δρόμου, προκειμένου να γίνεται γρήγορα και πιο εύκολα ο καθαρισμός του ποταμού, κάτι που αναμένεται να προχωρήσει.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Μπορεί η πανδημία και ο περιορισμός των μετακινήσεων να έχει ανατρέψει την καθημερινότητα μας, αλλά τα προβλήματα των πολιτών και οι ανάγκες τους δεν μπαίνουν σε Lock Down. Για αυτό και εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στην Περιφέρεια, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να λύνουμε μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας υποδεικνύουν οι τοπικοί εκπρόσωποι των περιοχών, πάντα με γνώμονα το καλό των ανθρώπων που ζουν σε αυτές και δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης. Το Γηροκομείο Άντισσας είναι ένας χώρος που με εντυπωσίασε και θα πρέπει άμεσα να επιδιορθωθούν οι όποιες ζημιές και οι φθορές που έχει παρουσιάσει από την απραξία τόσων ετών, για να δοθεί προς χρήση στους ηλικιωμένους που το έχουν ανάγκη. Ως Περιφέρεια θα συμβάλουμε προς την κατεύθυνση αυτή, αρκεί να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις άμεσης λειτουργίας του».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO