Ενημέρωσαν για τα ποσά χρηματοδότησης για την σεισμόπληκτη Σάμο

Στις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση για την σεισμόπληκτη Σάμο αναφέρεται  η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας της ΝΔ Σάμου με αφορμή την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τρεις Γ.Γ Υπουργείων που επισκέφτηκαν το νησί για να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να δρομολογήσουν λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε οδικό δίκτυο, λιμάνια, υποδομές.

Ενημέρωσαν για τα ποσά χρηματοδότησης για την σεισμόπληκτη Σάμο

Ήδη έχει εξασφαλιστεί:

η χρηματοδότηση περίπου 10.000.000 ευρώ προς την Περιφέρεια για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και οδικά δίκτυα, καθώς και στους λιμένες του νησιού. Πρόκειται για χρηματοδότηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και, δη, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Αποφασίστηκε η εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στο νησί και, δη, της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου για την αρωγή προς τις υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες του νησιού για τις ζημιές στα κτίρια.

Αυξήθηκε η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά περίπου 100.000 ευρώ προς τους Δήμους, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, για την προετοιμασία και τις εργασίες υποστυλώσεων των κωδωνοστασίων των ιερών ναών της περιοχής, ώστε να καλυφθούν ανελαστικές δαπάνες για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση για αυτόν τον σκοπό διαμορφώνεται κοντά στις 600.000 ευρώ, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και, δη, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Τα χρήματα αυτά έρχονται σε συνέχεια των αρχικών 3.290.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες, των 81.123.840 ευρώ για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, των 17.520.000 ευρώ για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου και συγκατοίκησης, των 4.000.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν προ ημερών.

«Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση των διαδικασιών αποκατάστασης και στήριξης της περιοχής, ώστε η Σάμος να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα και η στήριξη της πολιτείας να φτάσει με ταχείς ρυθμούς σε όλους τους δικαιούχους. Με αυτή τη στόχευση, ακολουθώντας πιστά την κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζεται η στενή συνεργασία όλων, προχωρούν εντατικά οι διαδικασίες και ενισχύεται, όπου απαιτείται, η χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση.

Τέλος να προσθέσουμε ότι η Κυβέρνηση, μέσω του Βουλευτή του Νομού, λαμβάνει αποφάσεις και στηρίζει σε ότι της ζητηθεί αρκεί να υπάρχει σχετικό έγκαιρό αίτημα των αυτοδιοικητικών παραγόντων ώστε να προβεί σε λύσεις. Σχετικά με το θέμα των μεταστεγάσεων των Σχολείων που προέκυψε, κυρίως στην Ανατολική Σάμο, και την λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων οι κινήσεις του Βουλευτή ήταν άμεσες» αναφέρει η ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock