Γονείς στη Σάμο ζητούν να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών

Έγγραφη διαμαρτυρία απέστειλαν προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σάμου, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου για την μη εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα καθώς το συγκεκριμένο σχολείο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές λόγω του σεισμού.

Γονείς στη Σάμο ζητούν να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών

Συγκεκριμένα το κτίριο που στέγαζε επί σειρά ετών τα δύο σχολεία (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) επλήγη καίρια ύστερα από την έντονη σεισμική δόνηση και για το λόγο αυτό στις 3 Δεκεμβρίου μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι 35 μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων περίπου χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ακόμη ο τρόπος μεταφοράς.

Οι περισσότεροι από τους γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο της Σάμου, μερικοί δε εξ αυτών δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαθητές «δύο ταχυτήτων».

Η πρόταση του Συλλόγου, όπως αυτή εξ αρχής εκφράστηκε προς πάσα αρμόδια αρχή ήταν η κίνηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη μίσθωση σχολικού λεωφορείου, με ειδικό συνοδό, κατάλληλου για την εκτέλεση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών των σχολείων με ασφάλεια από και προς τις σχολικές δομές, όπως ορίζει ο νόμος. Σε περίπτωση που λόγω της γραφειοκρατίας η πρόταση δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα οι γονείς προτείνουν την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα μεταφοράς των μαθητών, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Εξάλλου να σημειώσουμε ότι μετά από συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται από τον ανάδοχο μελετητή Βασίλη Μπαρδάκη και με βάση την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αύριο πρόκειται να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου και τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία το Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα.

«Οι διαδικασίες ελέγχων βρίσκονται σε εξέλιξη και ανάλογα με την πρόοδο τους θα ενημερώνουμε για την επαναφορά της λειτουργίας των σχολείων που είχαν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλα. Τελικός στόχος να παραδοθούν μελέτες αναβάθμισης των σχολικών μας μονάδων σε κατηγορία Β1 (όχι απλά επαναφορά στην προτέρα κατάσταση) αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading