Γ.Μπουρνούς: Να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο συρρίκνωση των ΕΛΤΑ

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, για τα σχέδια συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ: “Δεν έχουν περάσει δυο μήνες από τότε που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δια των Υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης πανηγύριζαν, με κοινό Δελτίο Τύπου, για τον μετασχηματισμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων…

Γ.Μπουρνούς: Να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο συρρίκνωση των ΕΛΤΑ

Στις 30 Νοεμβρίου 2020, λοιπόν, μας ενημέρωναν για το σχέδιο, που υπάρχει να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ, να βελτιωθεί η αποδοτικότητα τους και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός τους ρόλος. Έκαναν λόγο, μάλιστα, ότι το σχέδιο αυτό θα επέφερε το μέγιστο δυνατό όφελος στους πολίτες και τις επιχειρήσεις ενώ είχαν προαναγγείλει και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, με την συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Δυο μήνες μετά, το περίφημο σχέδιο επιφυλάσσει για τον κόσμο της Λέσβου κλείσιμο υποκαταστημάτων του νησιού (π.χ. στην Πέτρα), απολύσεις προσωπικού ή εξαναγκασμό σε «εθελουσία» έξοδο, δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και επιπρόσθετη ταλαιπωρία στην καθημερινότητα των ήδη δοκιμαζόμενων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Λέσβιων πολιτών. Πώς, αλήθεια, θα επιβιώσουν τα ΕΛΤΑ Μυτιλήνης, όταν προβλέπονται διανομές κάθε τρεις μέρες (!) και μόνο τρεις (!) αστικοί ταχυδρόμοι για ολόκληρη την πόλη; Στεκόμαστε στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών του νησιού, στηρίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία τους και καλούμε την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ να σταματήσει την περαιτέρω καταστροφή της Λέσβου και των ανθρώπων της και να ακυρώσει το καταστροφικό σχέδιο για τη δραματική συρρίκνωση και απαξίωση αυτής της νευραλγικής επιχείρησης.”

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading