Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο αίτημα των κατοίκων της Χίου για τη δημιουργία νέας δομής στο νησί

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου στον περιφερειάρχη όπου κοινοποιεί κια δηλώνει τη στήριξή της προς την συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αιρωτών και των κατοίκων της Χίου για το ζήτημα της Νέας Δομής στο νησί και στα υπόλοιπα του Βορείου Αιγαίου.

Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο αίτημα των κατοίκων της Χίου για τη δημιουργία νέας δομής στο νησί

Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αίτημα λαϊκής συσπείρωσης για στήριξη και υπογραφή στο ψήφισμα της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κάτοικων της Χίου για αποτροπή της δημιουργίας νέων προσφυγικών δομών στα νησιά του β.αιγαίου

κ. Πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ομόφωνη θέση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, τη στάση και τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη ότι “ δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί καμμιά νέα δομή προσφύγων-μεταναστών στα νησιά μας, τον άμεσο απεγκλωβισμό τους και την προώθησή τους -μετά την έκδοση κατάλληλων εγγράφων- στις χώρες προορισμού τους, ζητάμε από το σώμα τη στήριξη και την συνυπογραφή του ψηφίσματος της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου, δίνοντας απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι «τα σχέδια προχωρούν με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών» .

κ. Πρόεδρε,

ζητάμε επίσης το ψήφισμα να τεθεί για στήριξη, και υπογραφή από όλους του περιφερειακούς συμβούλους στη συνεδρίαση του ΠΣ στις 27/1/21

με εκτίμηση

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΠΑΖΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

Το ψήφισμα της συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων και αιρετών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

                                                                ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η εξαγγελία για τη δημιουργία στην Λέσβο νέου «πιλοτικού κέντρου», μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης-Ε.Ε., το οποίο στην πράξη σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας «πόλης»- στρατόπεδο μεταναστών – προσφύγων, αποκαλύπτει την εμμονή και τη συμφωνία της κυβέρνησης στην εφαρμογή  και στην προώθηση των επικίνδυνων και απάνθρωπων επιλογών της Ε.Ε. στα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με την Τουρκία αλλά και στον Έβρο!

Όλοι οι νησιώτες θα υψώσουμε και πάλι δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και αντίθεσης ώστε να αποκαλυφθεί, σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη, ότι αποτελεί μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δήθεν έχουν «τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών», όπως ισχυρίζονται.

Αναλαμβάνουν επίσης βαριές ευθύνες εκείνοι οι Δημοτικοί –Περιφερειακοί παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα του ρεαλισμού και των αντισταθμιστικών οφελών, δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν αυτές τις επιλογές.

Η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για να γίνουν τα αναγκαία έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη τα νησιά, αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης, και είναι αναγκαία  να γίνουν χωρίς να έχουν καμιά σχέση με ανταλλάγματα και εκβιασμούς σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλεί κάθε Θεσμικό φορέα, κάθε Πολιτικό και Κομματικό όργανο,  τους Αιρετούς   , όλους τους Συνδικαλιστικούς φορείς ,  και τους Συλλόγους όλης της Χίου να πάρουν υπεύθυνη στάση απέναντι σε αυτή την απειλή και να συνυπογράψουμε το παρακάτω κείμενο:

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να αποσυμφορηθούν  άμεσα και ουσιαστικά  η Χίος και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου
  • Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε στη Χίο και στα αλλά νησιά .
  • Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ. Λέμε  ΟΧΙ στη μετατροπή των νησιών σε φύλακες ψυχών.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά μας.  Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση  όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης!  Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.
  • Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση .
  • Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά!
  • Η Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Συρία και απευθείας μετακίνηση των δικαιούμενων άσυλο στις χώρες προορισμού τους, ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.
  • Είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αμφισβήτηση και αλλαγή των συνόρων στο Αιγαίο και σε όλη την περιοχή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, σε κάθε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων  που υπονομεύει τον ενιαίο χώρο της επικράτειας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock