Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο:Στο δρόμο έσπασαν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις χιλιάδες φοιτητές

Δυναμική απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που με το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θέλει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα, έδωσαν σήμερα χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο:Στο δρόμο έσπασαν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις χιλιάδες φοιτητές

Παρά τη «φωτογραφική» απαγόρευση συναθροίσεων, που σε κατάσταση πανικού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έδωσε μαζικό «παρών» στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!» τόνιζαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στο κάλεσμά τους. 

«Εάν νομίζουν ότι  με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων θα σταματήσουν τον αγώνα μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν με πρόσχημα την πανδημία, είναι βαθιά γελασμένοι!!!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές. 

«Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές και οι υψηλού επιπέδου σπουδές! Έχουμε ανάγκη από δωρεάν σίτιση και στέγαση, από μόνιμο προσωπικό για να ξαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα! Θέλουμε όλα αυτά που μας έχει στερήσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Όχι σε αστυνομία και διαγραφές!» τονίζουν και απαιτούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται, καλώντας και στηρίζοντας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία. Τη στιγμή, μάλιστα, που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, δεν θωρακίζει τη δημόσια υγεία, κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και προωθεί ένα νομοσχέδιο στην Παιδεία που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, “σπρώχνει” τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

«Μπροστά σ’ αυτόν τον αντισυνταγματικό δρόμο περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, η νέα γενιά, η φοιτητική νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα θα σταθούμε εμπόδιο» υπογραμμίζει και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι η φωτογραφική διάταξη για απαγόρευση των συναθροίσεων δεν θα σταματήσει τη μαζική συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών στα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. «Ενός νομοσχεδίου που ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης ώστε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων» τονίζει.

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, να ανοίξουν άμεσα τα πανεπιστήμια, να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να μην ψηφιστεί η παρουσία της αστυνομίας και η ενίσχυση της καταστολής στα πανεπιστήμια. Καλούμε τα σωματεία της Αθήνας να στηρίξουν τους φοιτητικούς αγώνες, τα νέα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις 28 Γενάρη» σημειώνει το ΕΚΑ.

Τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. «Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» τονίζει η ΟΛΜΕ. «Είναι ζήτημα ζωής να μην επιτρέψουμε να μπουν στον γύψο τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!» υπογραμμίζει η ΔΟΕ. «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις επιχειρούμενες αντιεκπαιδευτικές-αντεργατικές ρυθμίσεις, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Δυναμώνουμε τον αγώνα για σχολεία ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή!» συμπληρώνει.

Τη συμμετοχή τους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν ανακοινώσει επίσης ενώσεις μαθητών αλλά και ομοσπονδίες γονέων.

Δείτε στην Αυγή βίντεο και φωτογραφίες από την σημερινή πορεία

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock