ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου: Στο χέρι της κυβέρνησης η καθιέρωση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

“Με τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις που προβλήθηκαν από τοπικά ΜΜΕ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, φαίνεται ότι απορρίπτουν την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για το νησιωτικό ΦΠΑ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτό δεν μας αιφνιδίασε. Άλλωστε ήταν κάτι αναμενόμενο. Μας ξάφνιασε όμως η αιτιολογία που έδωσε ο κ. Υπουργός», συνεχίζει η ΝΕ Χίου του ΚΙΝΑΛ:

“Αρχικά τόνισε ότι η ευθυγράμμιση όλων των ΦΠΑ είναι μέρος συμφωνίας με τους θεσμούς. Και όντως ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι οι κοινοτικές οδηγίες επιτρέπουν καθιέρωση χαμηλότερου ΦΠΑ και τις εφαρμόζουν σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ! Επομένως είναι στο χέρι της στην ελληνικής κυβέρνησης να τροποποιήσει το ΦΠΑ όπως εκείνη θεωρεί σωστό, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν στο παρελθόν (δηλώσεις Μοσκοβισί). Η συνέχεια όμως του σκεπτικού του κ. Μηταράκη μας προκαλεί πραγματικά θυμό! Μας πληροφορεί λοιπόν ότι θα “επανέλθει” (λες και κάποτε ήταν και η ΝΔ μας το χάριζε) ο ΦΠΑ στο 24% επειδή έχει γίνει “αποσυμφόρηση”.  Τέτοια λογική και νοοτροπία δεν θα περάσει. Ως Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις προς την ανάπτυξη των νησιών μας…”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα