Ο κ.Βελόπουλος ζητά την μείωση της φορολόγησης στον τουρισμό για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με ερώτηση του προς τους υπουργούς Οικονομικών, τουρισμού και ναυτιλίας, ο πρόεδρος της ελληνική λύσης ζητά την μείωση του ΦΠΑ στον τομέα του τουρισμού στα νησιά μας.

Η ερώτηση έχει ως εξής

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Την μείωση της φορολόγησης του τουριστικού πακέτου, στα επίπεδα των άλλων χωρών της Μεσογείου, ζητούν οι άνθρωποι που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κατόπιν επικοινωνίας τους μαζί μας. Το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού έρχεται να προσθέσει μεγάλα προβλήματα στον ήδη εδώ και χρόνια φθίνοντα τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τόσο εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, όσο και εξ’ αιτίας της υπερφορολόγησης στην χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό, πως στην Ελλάδα, όπως μας μετέφεραν οι ως άνω απασχολούμενοι με τον τουρισμό, εφαρμόζονται οι υψηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ σε σχέση με τις ανταγωνιστικές στον τουρισμό χώρες, τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα. Ενδεικτικά η Τουρκία έχει ΦΠΑ μόλις 8% σε ξενοδοχεία και εστίαση, η Ισπανία 10%, η Ιταλία, επίσης 10%, η Πορτογαλία 6% στη διαμονή και 13% στην εστίαση. Η Κύπρος έχει ΦΠΑ 9% και η Μάλτα 7% στα ξενοδοχεία και 18% στην εστίαση.

Στους φόρους που ισχύουν στον ελληνικό τουρισμό, θα πρέπει να προστεθεί και  το τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που  επιβαρύνει τους πελάτες των καταλυμάτων και ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το  2018.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να μειώσετε το ύψος του ΦΠΑ, που ισχύει στην πατρίδα μας, στα επίπεδα των τουριστικά ανταγωνιστικών χωρών της Μεσογείου, και ειδικότερα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις, τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού;
  2. Προτίθεσθε να καταργήσετε το “τέλος διανυκτέρευσης” σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια;
  3. Με αφορμή το ανωτέρω πρόβλημα, προτίθεσθε να μειώσετε, επιτέλους, γενικά τον ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, των οποίων οι κάτοικοι στενάζουν κάτω από την υπέρογκη φορολόγηση και η οικονομία τους οδηγείται σε μαρασμό;

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock