Επιστολή επάρχου Ικαρίας προς υπουργείο δικαιοσύνης για τα υποθηκοφυλάκεια

Θέμα επιστολής: Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας

Επιστολή επάρχου Ικαρίας προς υπουργείο δικαιοσύνης για τα υποθηκοφυλάκεια

Η επιστολή

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου περί υποθηκοφυλακείων, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο δικαιοσύνης, καταργούνται όλα τα τοπικά άμισθα υποθηκοφυλάκεια της χώρας και δημιουργείται ένα μόνο έμμισθο υποθηκοφυλάκειο ανά νομό. Τα υποθηκοφυλάκεια της νήσου Ικαρίας (Αγ. Κηρύκου& Ευδήλου) και των Φούρνων καταργούνται, ενώ τα αρχεία τους θα μεταφφερθούν στο νέο Υποθηκοφυλακείο Σάμου.

Το νομοθέτημα αυτό αποδεικνύει πλήρη άγνοια των προβλημάτων του νησιωτικού χώρου, επιδεικνύει απαξιωτική πρακτική απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, ενώ εμφανώς καταστρατηγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της νησιωτικότητας.

Τα οικονομικά έξοδα και η ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν οι πολίτες για να μεταβούν στη νήσο Σάμο, δεδομένου και της κατάστασης τόσο της Οικονομίας όσο και των μέσων μεταφοράς, θα τους αποστερήσουν κάθε πρόσβαση και δυνατότητα εξυπηρέτησης σε θέματα σχετικά με την ιδιοκτησία τους. Επαγγελματικές ομάδες όπως μηχανικοί και νομικοί θα υποστούν ένα ακόμη πλήγμα.

Η νέα κατάσταση θα συσσωρεύσει στα υπό ίδρυση υποθηκοφυλακεία χιλιάδες αρχεία και συμβόλαια, με αρνητικές συνέπειες τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στην ασφάλεια του συστήματος. Θα καταστήσει ενέργειες όπως η υποβολή δηλώσεων στο κτηματολόγιο, αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, έκδοση πιστοποιητικών κ.τ.λ, πλήρως δυσλειτουργικές έως ανέφικτες.

Σας ζητούμε να μην προχωρήσετε στην κατάργηση των νησιωτικών μας Υποθηκοφυλακείων και σας προτρέπουμε να μην υποβαθμίσετε επιπλέον τη διαβίωση των συμπολιτών μας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock