Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

Την ιδιαίτερη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στο νησί εκφράζει μέσω ανακοίνωσης της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Σάμου επισημαίνοντας, «την ανεπάρκεια των μέτρων που είχαν ληφθεί για την θωράκιση της δημόσιας υγείας από την COVID-19».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στη μη συνταγογράφηση των test, στην ανεπάρκεια ελέγχων στις εισόδους όπως αεροδρόμιο και λιμάνια, στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς επαρκή μέτρα για την υγιεινή και την καθαριότητα και στην υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Επίσης τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δηλώνουν ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι αυτό φάνηκε από τον συνωστισμό των τελευταίων ημερών «πανικόβλητων» πολιτών έξω από το Γ.Ν. Σάμου και το Κ.Υ. Καρλοβάσου χωρίς την «αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας».

Στην ανακοίνωση της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά:

Την μετάβαση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στις τοπικές κοινότητες και εργασιακούς χώρους όπου παρατηρείται η διασπορά για τη διενέργεια μαζικών και όπου χρειαστεί επαναλαμβανόμενων τεστ στους εκπαιδευτικούς, το μαθητικό και το γενικό πληθυσμό.

Ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε δρομολόγιο και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής μέσα στα λεωφορεία.

Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 14 ημέρες ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο τόσο για τη διενέργεια τεστ όσο και για την περαιτέρω ιχνηλάτηση και αποκλεισμού της διασποράς.

Συνεχή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων από την τοπική πολιτική προστασία αλλά και σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς τους συμπολίτες μας που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.

Πραγματοποίηση καθολικών ελέγχων σε αεροδρόμιο και λιμάνια με διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους στο νησί επιβάτες.

Στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δομών υγείας του νησιού ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που αφορούν τόσο την πρόγνωση όσο και την νοσηλεία των συμπολιτών μας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα