Για το ΚΚΕ το θέμα δεν είναι ο Παπανδρέου, αλλά αυτοί που κρύβονται πίσω του

Τη θέση του ΚΚΕ για το θέμα της μη υπερψήφισης της κλήτευσης του Γιώργου Παπανδρέου για να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε το στέλεχος του τοπικού ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας.

Για το ΚΚΕ το θέμα δεν είναι ο Παπανδρέου, αλλά αυτοί που κρύβονται πίσω του

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να κληθούν οι Γιώργος Παπανδρέου, ο πρ. γεν. γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο τότε νομικός σύμβουλος κ. Μπάνος, ο πρ. γεν. γραμματέας Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρ. διοικητής ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η Χρύσα Χατζή, που ήταν η διευθύντρια του γραφείου του πρ. υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να καταθέσουν τι γνώριζαν για την υπόθεση της λίστας. Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ο Γιάννης Δημαράς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Μιχάλης Αρβανίτης από τη Χρυσή Αυγή, την καταψήφισαν από τη Ν.Δ. οι Τ. Νεράντζης, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας, Γ. Τραγάκης, Μ. Κεφαλογιάννης, από το ΠΑΣΟΚ ο Απ. Κακλαμάνης, ενώ παρών ψήφισαν από το ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής, και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Ν. Τσούκαλης.

Όπως παρατήρησε ο κ. Ποτόλιας, «σίγουρα υπάρχουν αυτοί που έχουν τεράστιες ευθύνες για το σημείο που φτάσαμε. Όμως για το ΚΚΕ το πρόβλημα δεν είναι οι εκπρόσωποι αυτών που μας κυβερνούν. Γιατί δεν μας κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία. Αυτοί είναι το πολιτικό προσωπικό μιας άρχουσας τάξης που έχει εφαρμόσει μια δικτατορία στην κυριολεξία και αυτοί είναι μια χούφτα τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές. Το ΚΚΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι ο Παπανδρέου ψηφίζει, και όλη η παρέα αυτών των κομμάτων, οι εφοπλιστές να έχουν απαλλαγή στα πετρέλαια που καταναλώνουν, ενώ εμείς το πληρώνουμε 1,5 ευρώ. Οι εφοπλιστές έχουν 37 νόμιμες φοροαπαλλαγές και ζητούν κι άλλες».

Σημείωσε δε πως «αν λοιπόν μείνουμε στο να καταγγείλουμε τον Παπανδρέου και δεν αποκαλύψουμε ποιός κρύβεται πίσω από τον Παπανδρέου, κάναμε μισή δουλειά. Αυτό έκανε το ΚΚΕ. Γιατί πριν στην Επιτροπή ήρθε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα. Μπλέχτηκαν τα πράγματα».

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock