Ζητά την αναστολή των δασικών χαρτών το Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου

Tην αντίθεση του στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών εξέφρασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, προτείνοντας να ανασταλούν οι ήδη αναρτημένοι δασικοί χάρτες και να αναμορφωθούν κατόπιν ενσωματώσεως των προτάσεών του.

Ζητά την αναστολή των δασικών χαρτών το Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου

Επίσης αποφάσισαν να υπάρξει παρέμβαση στη Δασική υπηρεσία Σάμου και στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να διεκδικήσουν:

1. Ιδιοκτησίες που έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί να αποτυπωθούν στο χάρτη ως μη δασικές, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.

2. Αγροτεμάχια που στις αεροφωτογραφίσεις του 1945 (δασικοί χάρτες 1952) είναι καλλιεργήσιμα (χαρακτηρισμός Α), να θεωρούνται ως τέτοια, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους το 2016 (τα περισσότερα είναι χαρακτηρισμένα Δ δηλαδή δασικά).

“Να θυμίσουμε – αναφέρεται – ότι πολλά καλλιεργημένα κτήματα καταστράφηκαν με τη φωτιά του 2000 και στη συνέχεια μεσολάβησε η οικονομική κρίση του 2010 που ακύρωσε κάθε προσπάθεια ανασύστασης των καλλιεργειών. Σε αυτή τη περίπτωση ζητάμε να κληθούν από την αρμόδια δασική υπηρεσία οι ιδιοκτήτες εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να προσκομίσουν τα αναγκαία κατά περίπτωση έγγραφα , τις συντεταγμένες του Κτηματολογίου και να δηλώσουν αν ενδιαφέρονται να τα καθαρίσουν και να τα καλλιεργήσουν, οπότε να αποχαρακτηριστούν χωρίς καμιά άλλη διαδικασία ή οικονομική επιβάρυνση. Στις περιπτώσεις έλλειψης ενδιαφέροντος με απόφαση να χαρακτηρίζονται τελεσιδίκως ως δασικά. παραμένουν ως έχουν”.

3. Οι αιτήσεις-ενστάσεις και η διαδικασία διόρθωσης να γίνει χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

4. Να γίνει αναλυτική ενημέρωση από την δασική υπηρεσία στη παρούσα φάση για όλες τις διαδικασίες των πράξεων χαρακτηρισμού, για τα δικαιώματα των πολιτών, τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις και τα άλλα ένδικα μέσα που πρέπει να γίνουν και να απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις για το θέμα αυτό, αφού από μόνη της η ψυχρή επί της ουσίας ανάρτηση μέσω ηλεκτρονικών μέσων όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά υποχρεώνει τους πολίτες να δαπανούν επιπλέον χρήματα σε ειδικούς προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές που προκύπτουν από τα πρόδηλα σφάλματα που εμφιλοχωρούν στις αναρτήσεις των δασικών χαρτών”

«Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα το καθοριστικής σημασίας αυτό θέμα, επισημαίνουμε με απόλυτο τρόπο ότι τίθεται σε ορατό και άμεσο κίνδυνο η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας και η θεμελιώδης εμπιστοσύνη που πρέπει το κράτος να παρέχει στους πολίτες του», αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock