Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Μυτιλήνης με Παιδικά Χωριά SOS

Με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου επισφραγίστηκε η έναρξη στενής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης, που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο, Στρατή Κύτελη, και του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», που εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αλεξάνδρα Κοντέλλη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Μυτιλήνης με Παιδικά Χωριά SOS

Η συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης με την αντιπροσωπεία των «Παιδικών Χωριών SOS» έγινε παρουσία της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, καθώς η κυβέρνηση της χώρας της θα χρηματοδοτεί για τα επόμενα χρόνια προγράμματα για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του Δήμου Μυτιλήνης.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή τη συμφωνία, που θα αποφέρει, όπως τόνισε, “πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο μας και τους δημότες”.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στην ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών του Δήμου Μυτιλήνης που πλήττονται οικονομικά και κοινωνικά. Παράλληλα, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση και υποστήριξη επαγγελματιών του τομέα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, από κατάλληλο προσωπικό.

Η συνεργασία έχει ως στόχο:

  • Την πρόληψη και καταπολέμηση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού παιδιών
  • Την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας παιδιών και ενηλίκων
  • Την δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες (συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη)
  • Την ανταλλαγή «καλών πρακτικών» με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται επαγγελματικά με το παιδί
  • Την μαθησιακή υποστήριξη και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, προσαρμοσμένες στα δεδομένα κάθε ηλικιακής ομάδας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock