Σύλλογοι γονέων Ικαρίας:Η Αξιολόγησή μας για το υπουργείο

Επιστολή προς το υπουργείο παιδείας που συνυπογράφουν 13 σύλλογοι γονεών και κηδεμόνων της Ικαρίας, δηλαδή οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ευδήλου, του Γυμνασίου Ευδήλου, του Νηπιαγωγείου Ευδήλου, των Φίλων ΑΜΕΑ και αναπήρων Ικαρίας (Ηλιαχτίδα), του 1ου δημοτικού Αγίου Κηρύκου,του γυμνασίου και του Λυκείου Αγίου Κηρύκου, καθώς και του Γυμνασίου-Λυκείου Ραχών, του 2ου νηπιαγωγείου Αγίου Πολυκάρπου, του 1ου νηπιαγωγείου-Δημοτικού Χριστού Ραχών και του νηπιαγωγείου-Δημοτικού Καραβοστάμου. Επίσης υπαγράφει η επιτροπή γονέων Δημοτικού Ξυλοσυρτίου και Καρκιναγρίου.

Σύλλογοι γονέων Ικαρίας:Η Αξιολόγησή μας για το υπουργείο

Η επιστολή έχει ως εξής:

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας , ως γονείς, ζητήσαμε και συνεχίζουμε να ζητάμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Απαιτήσαμε δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στα σχολεία, επαναλαμβανόμενα τεστ για την ανίχνευση του ιού Covid-19, μείωση μαθητών ανά τάξη, μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αποσυμφόρηση σχολικών λεωφορείων, σχολίατρο σε κάθε σχολείο και ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στο δήμο μας.

Τι κάνατε από όλα αυτά; Ανοίξατε εκ νέου τα σχολεία τον Ιανουάριο με μοναδικό μέτρο προστασίας το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες. Πραγματικά, θα γελάγαμε αλλά δυστυχώς ,  επειδή αφορά την υγεία των παιδιών μας, αγωνιούμε και θυμώνουμε..Εδώ και λίγες μέρες, κλείσατε τα Λύκεια, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα κρούσμα Covid 19  στο νησί, ενώ κλείσατε και το Γυμνάσιο Ραχών επειδή έχει λυκειακές τάξεις. Στα Λύκεια κολλάει, στο Γυμνάσιο Ραχών κολλάει, στα άλλα δύο Γυμνάσια του νησιού, στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία δεν κολλάει. Μιλάμε για επιστήμη, όχι αστεία……

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!

Εν μέσω πανδημίας, εφαρμόσατε την Τηλεκπαίδευση, όπου σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης μάθηση και όπου για άλλη μία φορά φωνάζουμε ότι δεν είναι ¨αθώα¨. Ήρθε ως ” λύση” λόγω Covid αλλά είναι πλέον ξεκάθαρος ο ρόλος που θέλετε να της δώσετε. Χιονίζει; Βρέχει; Δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο; Δεν έχει πετρέλαιο στο σχολείο; Δεν προσλήφθηκε δάσκαλος; Ιδού η λύση…..WEBEX.

Ακόμα και αυτή η Τηλεκπαίδευση , όμως, που με τόσο θέρμη υποστηρίζετε, αποκλείει πολλούς μαθητές από την όλη διαδικασία αφού δεν εξασφαλίζεται από την Πολιτεία η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών σε αυτήν, με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διαδίκτυο.

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!

Εν μέσω πανδημίας περάσατε νόμο για κάμερες μέσα στις τάξεις, για αύξηση μαθητών στις αίθουσες και στο δρόμο που χάραξαν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (π.χ. νόμοι Διαμαντοπούλου, Μητσοτάκη, Αρβανιτόπουλου, Γιαβρόγλου). Επαναφέρετε την αξιολόγηση για εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες.

Σκοπός σας είναι η κ α τ η γ ο ρ ι ο π ο ί η σ η των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Σκοπός σας είναι η α υ τ ο ν ο μ ί α σχολικών μονάδων. Δηλαδή, σπάσιμο ενιαίου προγράμματος σπουδών, βιβλίων, μαθημάτων. Έτσι, ­­το κάθε σχολείο θα κάνει τα δικά του, ανάλογα με τους πόρους που θα έχει ο κάθε Δήμος αλλά και πόσοι Χορηγοί έχουν καταφέρει να εξασφαλιστούν. Το σχολείο θα μετατραπεί σε επιχείρηση στην οποία θα εμπλέκονται και ιδιώτες και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων , οι οποίοι θα τα χρηματοδοτούν. Δεν θα γίνονται τα ίδια μαθήματα στα σε κάθε σχολείο με τα ίδια βιβλία και τα ίδια προγράμματα σπουδών. Κάτι το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει, πόσο δε μάλλον για τα σχολεία της Ικαρίας.

Σκοπός σας είναι η α τ ο μ ι κ ή  α ξ ι ο λ ό γ η σ η του εκπαιδευτικού, που θα είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και που θα μετατρέπει το σχολείο σε φροντιστήριο προετοιμασίας.

ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΔΕΝ!!

Για άλλη μία φορά, σας φωνάζουμε πως όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν και καθολικά για όλα τα παιδιά μας, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.