Σάμος: Διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία και για το μεταναστευτικό

Mε τη συμμετοχή δεκάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε η αυτοκινητοπορεία για το προσφυγικό και μεταναστευτικό αλλά και ενάντια στη βία.

Σάμος: Διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βία και για το μεταναστευτικό

Οι διαδηλωτές από τα σωματεία εργαζομένων του νησιού, το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Επιτροπή Ειρήνης και συλλόγους γυναικών μέλη της ΟΓΕ, στο πέρασμα τους από Ζερβού, Μυτιληνιούς, Χώρα, Πυθαγόρειο και Βαθύ, καλούσαν τον λαό να παλέψει ώστε να κλείσει το hotspot στο Βαθύ, να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού και να μη γίνει πουθενά στην Σάμο φυλακή της Ε.Ε., εκφράζοντας αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδικώντας τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί και τη χώρα.

Αμέσως μετά στην πλατεία του Βαθιού οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δε βγαίνει πανδημία, δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία»,  και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει» καθώς και με την ομιλία της πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Bάσως Βρινιώτη κατήγγειλαν την “ένταση της κρατικής βίας και της καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα απέναντι σε εργαζόμενους, νεολαία, σε όποιον παλεύει, διεκδικεί δικαιώματα και αντιστέκεται στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική”.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.