Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για τα ζητήματα που ανακύπτουν στον Νομό Λέσβου και όχι μόνο από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που κατέθεσε ο Β’ Αντιπροέδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Αμυρά.

Όπως σημείωσε ο κ. Αμυράς «κανένα νόμιμο ιδιοκτησιακό δικαίωμα δε θα θιγεί . Τα πρόδηλα λάθη θα διορθωθούν χωρίς να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος , αυτομάτως η αίτηση γίνεται αντίρρηση και όταν ο ιδιοκτήτης δικαιωθεί, που συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επιστρέφεται το τέλος».
Επιπλέον υπάρχουν σοβαρά ζητήματα εδώ και χρόνια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε όλη την Ελλάδα, όπως οι περιπτώσεις που δεν έχουν ισχυρούς τίτλους ιδιοκτησίας. Όπως είπε ο κύριος Αμυράς, δημιουργήθηκε στο υπουργείο νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που εξετάζει όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν προκύψει και εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες προκειμένου να κλείσουν.
“Η Κυβέρνησή μας επιλύει προβλήματα και είναι κοντά στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα”, σημείωσε ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου που πρότεινε νομοθετικές λύσεις, “ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα διακινδυνεύσει η περιουσία κανενός ιδιοκτήτη, ούτε οι επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ”.