Ρωσία: Απαγορεύτηκε στους ξένους υπηκόους να κατέχουν γη στην Κριμαία

Σε ισχύ τέθηκε το προεδρικό διάταγμα, που υπέγραψε σήμερα 20/3 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο απαγορεύει σε αλλοδαπούς, ξένες εταιρείες, καθώς και τους απάτριδες να κατέχουν γη, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Χερσονήσου της Κριμαίας.

Ρωσία: Απαγορεύτηκε στους ξένους υπηκόους να κατέχουν γη στην Κριμαία

Πρακτικά η απαγόρευση αφορά 19 από τους συνολικά 25 δήμους της Κριμαίας. Το προεδρικό διάταγμα εντάσσει την Κριμαία στον κατάλογο των παραμεθόριων εδαφών, εντός των οποίων αλλοδαποί πολίτες, απάτριδες και ξένα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να είναι ιδιοκτήτες γης.

Σύμφωνα με τον νόμο εάν για νομικούς λόγους, ένας πολίτης αποδειχθεί ιδιοκτησία η οποία σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να ανήκει σε αυτόν, τότε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να εκχωρήσει την ιδιοκτησία εντός ενός έτους.

Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε η ιδιοκτησία θα κατασχεθεί βίαια με απόφαση δικαστηρίου. Τα έσοδα είτε θα επιστραφούν στον πρώην ιδιοκτήτη, είτε θα μεταβιβαστούν στην κυριότητα των κρατικών αρχών με αποζημίωση προς τον πρώην ιδιοκτήτη στη βάση της τιμής του ακινήτου η οποία θα καθορίζεται από το δικαστήριο.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock