Για την τιμωρία του Μουσταφά του Νικόλαου Γ.Καρίμαλης

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Ικαρία 18ος αιώνας. Το νησί στενάζει κάτω από την τυραννική διοίκηση του Τούρκου αγά Μουσταφά και οι τολμηροί Ικαριώτες θα σκεφτούν έναν πρωτότυπο τρόπο για να τιμωρήσουν και να τον ξεφορτωθούν δια παντός….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τον ρίχνουν  από έναν γκρεμό! Ο Τούρκος δικαστής που αναλαμβάνει την υπόθεση, στην ερώτησή του: «Ποιος σκότωσε  τον Μουσταφά;», θα λάβει από τους περήφανους Ικαριώτες την εξής απάντηση: « Όλοι εμείς, Αφέντη». Πραγματικό Ιστορικό γεγονός που συνέβη στην Τουρκοκρατούμενη Ικαρία τον 18ο αιώνα, γεγονός που για να μην ξεχαστεί, – όπως σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Καρίμαλης – το διασώζει και το κάνει γνωστό και στους μη Ικαριώτες φιλαναγνώστες πλέκοντας γύρω από αυτό το γεγονός…… ένα Μυθιστόρημα.

«Η Τιμωρία του Μουσταφά». Υπότιτλος: «Όλοι εμείς, Αφέντη».

i timoria tou moustafa

Ογκώδες μυθιστόρημα 392 σελίδων, τόπος δράσης Ικαρία του 18ου αιώνα, περίοδος που οι Ικαριώτες βρίσκονταν στην σκλαβιά αλλοθρήσκων κατακτητών, σ’ αυτήν την εποχή μας ταξιδεύει ο 92χρονος συγγραφέας και με κεντρικό το κουβάρι των Ιστοριογραφικών παραδόσεων και της κοινωνικής καταπίεσης εκ μέρους των κατακτητών… επεβλήθη, νίκησε. Απόδειξη; Η Ιστορία της τιμωρίας από τους Ικαριώτες του αγά Μουσταφά.

Λαϊκή Πίστη, πίστη στην ελευθερία, στην πατρίδα. Αυτά υπερασπίστηκαν με την γενναία  πράξη τους οι Ικαριώτες του 18ου αιώνα.

Μυθιστόρημα, εκδόσεις ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ – Αθήνα 2013, συγγραφέας Νίκος Καρίμαλης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου ο συγγραφέας θα τα διαθέσει για τους σκοπούς του τοπικού συλλόγου ΠΕΡΑΜΕΡΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.