Σάμος: Έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου και οι Γυναικείοι Σύλλογοι μέλη της Ο.Γ.Ε, απευθύνουν έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν μέσα σε σκηνές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ζητούν από τους κατοίκους του νησιού να προσφέρουν ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες ως τις 20 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται κάθε Δευτέρα -Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10πμ – 1μμ και 6 – 8μμ το απόγευμα.

«Μετά την συγκέντρωση του ρουχισμού αυτά θα παραδοθούν άμεσα στους συνανθρώπους μας που ξερίζωσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος και τους κρατά εγκλωβισμένους παρά τη θέλησή τους στα νησιά και στη χώρα μας, η απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης» αναφέρουν οι σύλλογοι που έλαβαν την πρωτοβουλία.

Επίσης στην ανακοίνωσή τους ζητούν:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων. Να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα για τον τόπο προορισμού τους.
  • Αξιοπρεπείς όρους διαμονής, σίτισης, περίθαλψης, διερμηνείας, νομικής προστασίας, μόρφωσης-ψυχαγωγίας για τα παιδιά για όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας.
  • Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και κάθε μορφή εμπλοκής σ’ αυτούς.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου, να αποτραπεί η αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, να φύγoυν το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα