Χημικά σε συγκέντρωση για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους Αθήνας, ολοκληρώνοντας την κινητοποίησή τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ όπου και χτυπήθηκαν από την αστυνομία, η διαδήλωση έγινε ανήμερα της Νάκμπα, της «μέρας της καταστροφής», που τιμούνε ετησίως τους Παλαιστίνιους.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη διαδήλωσαν για ειρήνη και δικαιοσύνη στη περιοχή, η πορεία στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου προς την ισραηλινή πρεσβεία ως αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης για το αιματοκύλισμα των τελευταίων ημερών στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους, ολοκληρώνοντας την κινητοποίησή τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί η συγκέντρωση σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία.

Στην πορεία, όπου πήραν μέρος αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων, συμμετείχαν παλαιστινιακές οργανώσεις, καθώς και δυνάμεις και κινήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στην πορεία:

  • «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
  • «Έξω οι δολοφόνοι από τη Γάζα»
  • «Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές κι όχι οι Παλαιστίνιοι οι αγωνιστές»
  • «Στο Λίβανο, στη Γάζα, στη Μέση Ανατολή, μ’ αγώνες θα νικήσουν και πάλι οι λαοί»
  • «ΗΠΑ, Ισραήλ, φονιάδες των λαών»
  • «Οι Τούρκοι αγωνιστές και η Ιντιφάντα το δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα»
  • «Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών»
  • «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»

Αυτοκινητοπομπή από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα και στον παλαιστινιακό λαό στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη διοργάνωσε αυτοκινητοπομπή που πέρασε μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ κι από την αμερικανική πρεσβεια. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σήμερα και για να τιμήσουν οι Παλαιστίνιοι την 73η επέτειο της Νάκμπα (15 Μαη 1948), την ημέρα της δίαλυσης της Παλαιστίνης.

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα