Σάμος: Αυτοδύτες, εθελοντές, φορείς έδωσαν το παρών για ένα καθαρότερο περιβάλλον

Λάστιχα αυτοκινήτων σχοινιά, συρματόσχοινα και διάφορα σκουπίδια δύο περίπου τόνων έβγαλαν από τους βυθούς των λιμένων λιμένα Πυθαγορείου και Μαλαγαρίου Σάμου τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σάμου και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Η έκπληξη των αυτοδυτών ήταν μεγάλη όταν αντίκρυσαν στο βυθό ένα θαλάσσιο ποδήλατο.

Φωτογραφία από παλαιότερη δράση των Αυτοδυτών

«Η προσπάθεια μας αυτή για καθαρές θάλασσες και ακτές έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Όμως δυστυχώς πολλές φορές στο βυθό βρίσκουμε ακόμη μεγάλο όγκο σκουπιδιών κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου Νίκος Τσουμάκης.

Εξάλλου στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων που πραγματοποιήθηκσν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΝΑΛΕΙΑ, πραγματοποίησαν δράση που περιελάμβανε καθαρισμό βυθών λιμένων από απορρίμματα ( πλαστικά, ελαστικά, μέταλλα κ.α.), αλλά και τον καθαρισμό ακτών, εντός χερσαίων λιμενικών ζωνών. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν στη λογική της κυκλικής οικονομίας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα