Δήμος Δυτικής Σάμου : Μικροί και μεγάλοι εθελοντές συμμετείχαν στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Με σύνθημα «αγαπάμε το περιβάλλον και θα το σώσουμε» μικροί και μεγάλοι εθελοντές συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις του Δήμου Δυτικής Σάμου το διήμερο Σάββατο 5 και 6 Ιουνίου . Η πρώτη δράση έγινε το Σάββατο το πρωί με τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Όρμου Καρλοβάσου από εθελοντές κάθε ηλικίας και τον Σύλλογο Π.Ε.Ψ.Α.Σ “ΡΙΒΑ”που συνέβαλε στην οργάνωση και στην υλοποίηση της δράσης!

Το πρωί της Κυριακής γονείς με τα παιδιά τους και μέλη της Αθλητικής Ένωσης Καρλοβάσου έφτιαξαν χειροτεχνίες, ζωγραφιές και έναν πίνακα τα οποία στολίζουν την Πλατεία Βαλασκαντζή υπό τον συντονισμό της δημοτικής αρχής και με την βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών!

Την ίδια ώρα ανάπλαση έγινε και στο πάρκινγκ της πλατείας οι δράσεις επεκτάθηκαν στο λιμάνι Καρλοβάσου όπου εθελοντές εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καρλοβάσου «Το λιμάνι» ,δραστηριοποίησαν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την ζωγραφική ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους χάρτη μηνυμάτων με ποικίλα θέματα όπως αυτό της ανακύκλωσης!

Την ίδια στιγμή οι ενεργοί πολίτες Καρλοβάσου περισυνέλλεξαν πλαστικά καπάκια τα οποία θα ταξιδέψουν εκτός Σάμου για καλό σκοπό

Εξάλλου και στον Μαραθόκαμπο με την συμμετοχή της Δημοτικής Κοινότητας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και πολλούς εθελοντές πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί του βυθού στο όρμο Μαραθοκάμπου και καθαρισμοί αιγιαλού και παραλίας στον όρμο και στον Κάμπο Μαραθοκάμπου.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα