Εκδήλωση για δημιουργία βοτανικού κήπου στην Ικαρία

Εκδήλωση για την προσπάθεια αξιοποίησης των βοτάνων, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία, με ομιλήτρια την καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) και υπεύθυνη του Ινστιτούτου Μελέτης και Προώθησης των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών, Γαρυφαλλιά Οικονόμου.

Εκδήλωση για δημιουργία βοτανικού κήπου στην Ικαρία

Ανέπτυξε το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγησή της για την προστασία, την πιστοποίηση και την ανάπτυξη της καλλιέργειας της Ικαριακής ρίγανης, τις προοπτικές που δημιουργούνται για το μέλλον της και γενικότερα για τις δυνατότητες και το μέλλον των φαρμακευτικών, αρωματικών φυτών και βοτάνων του νησιού. Στην εκδήλωση μίλησε και ο Δήμαρχος Ικαρίας.

Το μέλος του Δ.Σ της Ε.Ι.Μ. οικονομολόγος, Κων/νος Σπανός, μίλησε για την αναγκαιότητα προστασίας του πλούτου της χλωρίδας της Ικαρίας, παρουσίασε ένα μοντέλο ανάπτυξης της καλλιέργειας των βοτάνων, των φαρμακευτικών και των αρωματικών φυτών το οποίο βασίζεται στο σεβασμό της Ικαριακής φύσης, που θα αξιοποιεί τη τεχνογνωσία του Ινστιτούτου Μελέτης και Προώθησης των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών του ΓΠΑ, για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησης και της συνεργασίας των ενδιαφερομένων νέων και παλαιών αγροτών στους τομείς της συστηματικής καλλιέργειας, της προβολής και της προώθησης των προϊόντων τους.

Κλείνοντας εκφράστηκε η δέσμευση όλων των μερών για άμεση νέα συνάντηση (φυσικά ή διαδικτυακά) εντός του τρέχοντος μηνός, με στόχο την ανάπτυξη του Τομέα των Ενδημικών Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών και τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου Ικαρίας.

Είναι ένα θέμα ανοικτό όπου ανοίγει προοπτικές για τους νέους του νησιού αρκεί να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν όσους ζητήσουν την συνδρομή τους.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock