Πρόταση για διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης κατέθεσαν οι επιχειρηματίες του Πυθαγορείου

Την τελική  πρόταση  του για τη διαμόρφωση του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πυθαγορείου δημοσιοποίησε ο Σύλλογος  Εστίασης Καφέ και Διασκέδασης Πυθαγορείου, ενώ την κοινοποίησε  στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου και στο γραφείο του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου.

Το  προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου Πυθαγορείου εστίασης, καφέ και διασκέδασης, σε ανοικτή συγκέντρωση  ενημέρωσε για την συγκεκριμένη πρόταση  που τον τελευταίο  χρόνο εξετάζει και θεωρεί πως είναι η ενδεδειγμένη προκειμένου να μην υπάρξει υποβάθμιση των επιχειρήσεων του πλέον τουριστικού θέρετρου του νησιού.  Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη και προτείνει κατασκευή  δίριχτης ξύλινης πέργκολας μήκους 7 μέτρων και ιδίου πλάτους.

Οι πέργκολες να είναι ίδιας μορφής και τύπου και με ίδιο χρωματισμό ή ότι χρωματισμού προταθεί από την υπηρεσία, ενώ μπροστά και στα όρια των περγκολών να φυτευτούν μουριές. Επίσης να εγκριθεί ενιαίο χρώμα και τύπος πανιών και φωτιστικών ώστε να υπάρξει ομοιομορφία.

Να σημειώσουμε ότι αφορμή για την νέα πρόταση στάθηκε η απόφαση που υπήρξε πέρυσι  για απομάκρυνση όλων των περγκολών και την αντικατάσταση τους από μουριές ή ομπρέλες.

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών  του Πυθαγορείου αντέδρασαν καθώς θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, μην έχοντας καμία υπαίθρια λυόμενη κατασκευή (πέργκολα)  δεν θα μπορούν να δουλέψουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα τους και να χαθούν κατά συνέπεια θέσεις εργασίας.

Για το λόγο αυτό ζητούν η συγκεκριμένη πρόταση των επαγγελματιών  του Πυθαγορείου να υιοθετηθεί εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Σάμου και να αποσταλεί στο Τμήμα Προστασίας και Διαχείρισης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων και Μνημείων Τεχνικού Πολιτισμού και Ιστορικών Τόπων τού Υπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με τον Δήμο να επιδιώξουν ώστε η πρόταση  τους να γίνει μελέτη και να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα