Ανησυχούν για την ποιότητα του νερού οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου Σάμου

Την έντονη ανησυχία τους  εκφράζουν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαραθοκάμπου  για το πόσιμο νερό που φτάνει στα σπίτια τους, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζει μια θολότητα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Σάμου η παρατεταμένη ανομβρία, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση παροχής νερού από τις πηγές της Κοινότητας Μαραθοκάμπου και τις γεωτρήσεις, και ως εκ τούτου το νερό εισέρχεται θολό στο δίκτυο ύδρευσης.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος στην ίδια ανακοίνωση  προτείνει να γίνεται χρήση του νερού, μόνο για την κάλυψη των αναγκών του νοικοκυριού και όχι για πόση.

Από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι «οι λαϊκές οικογένειες του χωριού στερούνται το στοιχειώδες αγαθό του νερού λες και είναι είδος πολυτελείας. Για την κατάσταση αυτή είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των συγχωριανών μας και περισσεύουν οι δικαιολογίες για τις καιρικές συνθήκες και την ανομβρία».

Ζητά την άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης πόσιμου νερού στον Μαραθόκαμπο, επαρκείς και συστηματικούς ελέγχους από κρατικούς φορείς για την πιστοποίηση καταλληλότητας και ποιότητας του νερού, και την εξασφάλιση καθημερινά εμφιαλωμένου νερού στους μαθητές, με ευθύνη του Δήμου. Συγκεκριμένα για τη δεξαμενή του Δημοτικού Σχολείου να αντικατασταθεί άμεσα, λόγω παλαιότητας και φυσικής φθοράς.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα