Βρετανική Ενίσχυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεισφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια απευθείας στον προϋπολογισμό της ουκρανικής κυβέρνησης για να «μετριάσει τις οικονομικές πιέσεις που δημιουργούνται από την απρόκλητη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας».

Βρετανική Ενίσχυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

Αυτή η επιχορήγηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη μισθών του δημόσιου τομέα, επιτρέποντας σε κρίσιμες κρατικές λειτουργίες να συνεχίσουν να λειτουργούν, καθώς και για να στηρίξουν τα δίχτυα κοινωνικής ασφάλισης και τις συντάξεις για τον ουκρανικό λαό. Η επιχορήγηση θα χορηγηθεί μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε:

«Ενώ μόνο ο Πούτιν μπορεί να τερματίσει πλήρως τα δεινά στην Ουκρανία, η σημερινή νέα χρηματοδότηση θα συνεχίσει να βοηθά όσους αντιμετωπίζουν την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης».

Η νέα βρετανική χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων έρχεται προσθετικά, στην προηγούμενη βοήθεια με αποστολή 2.000 αντιαρματικών πυραύλων, την παροχή 100 εκατομμυρίων λιρών για την οικονομική μεταρρύθμιση και την ενεργειακή ανεξαρτησία καθώς και την παροχή 120 εκατομμυρίων λιρών ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Βρετανία εγγυήθηκε επίσης για έως και 500 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση από την Πολυμερή Τράπεζα Ανάπτυξης που θα βοηθήσει στην στήριξη της ουκρανικής οικονομίας.

Το ΗΒ προχωρά στα υποστηρικτικά μέτρα μέσω ενός Καταπιστευματικού Ταμείου Πολλαπλών Δωρητών της Παγκόσμιας Τράπεζας που ιδρύθηκε αυτή την εβδομάδα για να υποστηρίξει την ουκρανική κυβέρνηση, στο οποίο καλούνται να συνεισφέρουν και άλλοι δωρητές.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock