Πούτιν σε Λουκασένκο: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας που συνομιλούν με την ουκρανική πλευρά του έχουν αναφέρει ότι έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στη διαδικασία διαπραγμάτευσης η οποία πρακτικά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πούτιν σε Λουκασένκο: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ότι υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μιλώντας στο Κρεμλίνο κατά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσίας που συνομιλούν με την ουκρανική πλευρά του έχουν αναφέρει ότι έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στη διαδικασία διαπραγμάτευσης η οποία πρακτικά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

Από την πλευρά του ο Λουκασένκο είπε πως μέχρι το τέλος του έτους «άνθρωποι θα έχουν ξεχάσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία» και ότι υπάρχει μια “ευκαιρία” να χτιστεί κάτι “καλύτερο από τη Σοβιετική Ένωση”

Την ίδια ώρα Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τη Δύση είπε πως και η Σοβιετική Ένωση ζούσε υπό το καθεστώς κυρώσεων αλλά τα κατάφερε.

Διαδοχικά τηλεφωνήματα με Ζελένσκι και Πούτιν για τον Φινλανδό πρόεδρο

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinisto τηλεφώνησε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από μια τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προγραμματίσει για σήμερα με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε δήλωση την Παρασκευή.

Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με το Reuters, συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εστιάζοντας στην ανάγκη για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση αμάχων και την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την συνομιλία τοποθετήθηκε και ο Ουκανός πρόεδρος λέγοντας πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνομιλιών για να επιτευχθεί ειρήνη, «πρέπει να σταματήσουμε μαζί τον πόλεμο», είπε.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro