Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενου στη Χίο

«Την απόλυση εργαζόμενου στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ως παράνομη και καταχρηστική» καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενου στη Χίο

Σύμφωνα με το Σωματείο, η εργοδοσία «προέβη σε μία εκδικητική απόλυση» επειδή ο 56χρονος εργαζόμενος «διεκδίκησε τα δικαιώματα του». Ο απολυμένος «εδώ και αρκετό διάστημα είχε διεκδικήσει την αλλαγή της σύμβασης του», ώστε από εργατοτεχνίτης να μετατραπεί σε υπάλληλος γραφείου, «μιας και εργαζόταν επί χρόνια ως λογιστής». Η διοίκηση της Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, «αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά του, του άλλαξε πόστο, πραγματοποιώντας βλαπτική μεταβολή σε σχέση με αυτό που ίσχυε 15 χρόνια τώρα».

Το Σωματείο επισημαίνει ότι, «η εργοδοσία παράλληλα προσπαθούσε να τρομοκρατήσει τον εργαζόμενο απειλώντας τον με απόλυση, αν δεν πάρει πίσω την αγωγή που είχε καταθέσει για να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά του. Επίσης αρνήθηκε να καταβάλει το πριμ, που δινόταν στην πλειοψηφία των εργαζομένων, χωρίς να το δικαιολογήσει, αξιολογώντας τον μάλιστα όχι μία αλλά τέσσερις φορές μέσα στο χρόνο, ενάντια σε αυτά που  προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός. Φτάνοντας στο τέλος να τον απολύει χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς ποτέ να του έχει γίνει επίπληξη, χωρίς τήρηση του εσωτερικού κανονισμού, αλλά μόνο και μόνο επειδή διεκδίκησε αυτά που δικαιούται». 

Υπογραμμίζει επίσης ότι η διοίκηση της Ένωσης «θέλει είναι να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Δεν θα διεκδικείτε, δεν θα σηκώνετε κεφάλι, θα ζείτε με ψίχουλα και με τα “δωράκια” που θα σας δίνουμε αν κάνετε όλα τα προηγούμενα. Έτσι φτιάχνεται το “διαμάντι” της Χίου. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Τονίζει ακόμα ότι, «κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια μετά από αυτές τις εξελίξεις. Κανείς όμως δεν πρέπει να δεχτεί να εργάζεται κάτω από το φόβο, την τρομοκρατία και την ανασφάλεια. Το μαστίχι φτιάχνεται από τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού. Τώρα πρέπει να βγουν μπροστά οργανωμένα και συλλογικά να διεκδικήσουν όχι μόνο την επαναπρόσληψη του  συναδέλφου αλλά και Επιχειρησιακή Σύμβαση που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Καλεί την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρο Χίου «να καταδικάσει την απόλυση και να καλέσει όλα τα Σωματεία της δύναμής του να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών που γνωρίζουν πολύ καλά την αδικία που γίνεται να την καταδικάσουν».

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.