Συναντήσεις στην Αθήνα για τα προβλήματα του Δήμου Δυτικής Σάμου

Ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, επισκέφθηκαν, από 31 Οκτωβρίου έως και 2 Νοεμβρίου, διαδοχικά το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συναντήσεις στην Αθήνα για τα προβλήματα του Δήμου Δυτικής Σάμου

1) Στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο (ο οποίος βρίσκονταν στο Βόλο για πολύ σοβαρό οικογενειακό του θέμα).

Το κύριο θέμα της συζήτησης αφορούσε την επισκευή – ανακατασκευή τριών σεισμόπληκτων σχολείων της Δυτικής Σάμου. Αποφασίσθηκε το έργο να το αναλάβει η ΚΤΥΠ (όπως θα συμβεί με τα ανάλογα σχολεία της Ανατολικής Σάμου). Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, ο οποίος υποσχέθηκε την ταχύτατη εκτέλεση των έργων. Επίσης, συζητήθηκαν και αλλά θέματα που αφορούν το Δήμο Δυτικής Σάμου.

2) Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο, που είναι ο οδικός άξονας παράκαμψης του Καρλοβάσου. Ένα έργο που θα αποσυμφορήσει την πόλη και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στη διαβίωση των κατοίκων.

Ο κ. υπουργός υποσχέθηκε την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κάνοντας τις ανάλογες ενέργειες και προς το Υπουργείο Οικονομικών (κ. Σκυλακάκη).

3) Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό, κ. Γιώργο Γεωργαντά, για ένα εμβληματικό έργο, όχι μόνο της Δυτικής Σάμου αλλά και ολόκληρου του νησιού.

Είναι το Φράγμα Καρβούνη. Ένα έργο που από το 1961 για διάφορους λόγους εκκρεμεί και που η κατασκευή του θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης, όχι μόνον της Δυτικής Σάμου. Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο για την επικαιροποίηση της μελέτης και εν συνεχεία η ένταξη του έργου στο Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η προκήρυξη ανεξάρτητου διαγωνισμού για το απαραίτητο υδρευτικό δίκτυο. Ο βουλευτής κ. Στεφανάδης και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης ευχαρίστησαν τους κ. υπουργούς και τον γενικό γραμματέα, όχι μόνο για την κατανόηση των αιτημάτων, αλλά και για την δρομολόγηση άμεσων λύσεων.

Σαμιακό βήμα

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock