Απάντηση σε ερώτηση της Ελληνικής λύσης για την Βολισσό της Χίου

Στις 20 Μαρτίου του 2023 είχαμε δημοσιεύσει ερώτηση της Ελληνικής λύσης και συγκεκριμένα του προέδρου του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου που αφορούσε το θέμα της υδροδότησης της Βολισσού της Χίου. Τα προβλήματα που περιγράφονταν στην ερώτηση, είναι παρόμοια σε πολλά σημεία του Βορείου Αιγαίου.

Απάντηση σε ερώτηση της Ελληνικής λύσης για την Βολισσό της Χίου

Η παρατήρηση που έκανε για τις γεωτρήσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, το είχαμε σημειώσει και τότε. Στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου λοιπόν απάντησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης ως εξής:

Επί των διαλαμβανομένων στην εν θέματι Ερώτηση σχετικά με την υδροδότηση της Βολισσού Χίου, σας γνωρίζουμε ότι στην αρμόδια Διεύθυνση Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.) δεν έχει περιέλθει αίτημα χρηματοδότησης κατασκευής φράγματος στον Μαλαγκιώτη ποταμό.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη διαχείριση υδάτων στις νησιωτικές περιοχές, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υ.ΝΑ.Ν.Π. έχει αποστείλει έντυπο πρότασης με το σύνολο των προτάσεων νησιωτικών Ο.Τ.Α., που συγκεντρώθηκαν από τη Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π., ύψους 318.501.306,81 ευρώ για χρηματοδότηση από το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027», καθώς και πρόταση για δράσεις πόσιμου νερού σε άνυδρες νησιωτικές περιοχές, με έμφαση στα μικρά νησιά αρμοδιότητας Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π., με προϋπολογισμό 18.740.755€, στο πλαίσιο αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.