Βενεζουέλα: Απέλαση της πρέσβειρας της ΕΕ

Την απέλαση της πρέσβειρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας αποφάσισε σήμερα Τετάρτη (24/2) η Βενεζουέλα, δίνοντάς της διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα.

Βενεζουέλα: Απέλαση της πρέσβειρας της ΕΕ

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε αυτήν την εβδομάδα η ΕΕ στη Βενεζουέλα.

«Σήμερα, με απόφαση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παραδώσαμε στα χέρια της κυρίας Ισαμπέλ Μπριλιάντε» την απόφαση με την οποία κηρύσσεται «ανεπιθύμητο πρόσωπο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες: Ανεπιθύμητη κίνηση

Ανεπιθύμητη κίνηση χαρακτήρισαν την απέλαση της πρέσβειρας δυο Ευρωπαίοι διπλωμάτες, προσθέτοντας ότι δεν θα αλλάξει τις προσπάθειες του ευρωπαϊκού μπλοκ να μεσολαβήσει για την εξεύρεση ενός δρόμου προς τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Η υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ ενημερώθηκε από το Καράκας για την ενέργεια που έγινε χθες εναντίον της Ισαμπέλ Μπριλιάντε, πολίτη Πορτογαλίας, μια ημέρα μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από την Ένωση σε απάντηση στις εκλογές του Δεκεμβρίου που η Δύση χαρακτηρίζει νοθευμένες, ανέφεραν οι διπλωμάτες.

Newsbeast

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.